‘Hoge opkomst Is belangrijk bij’ March for People’s Vote

LONDON – Na Liverpool, Birmingham ontmoet ik Mister StopBrexit Steve Bray voor de derde keer donderdag in Londen. Samen met een aantal medestrijders staat Steve voor de Houses of Parliament in Londen. Zijn boodschap ‘Bollocks to Brexit’ is nog steeds hetzelfde. ‘Weg met Brexit’. In zijn rechterhand houdt Steve een bord met de aankondiging voor een demonstratie op zaterdag 20 oktober om 11.00 uur in Park Lane in Londen. Vandaag dus. Inzet van de deelnemers aan de ‘March for a  People’s Vote’ is een tweede referendum over Brexit.

Door John Spijkerman

Met luide stem schreeuwt Steve ‘Bollocks to Brexit’ richting parlementsgebouwen. Zijn outfit is ook ongewijzigd, met zijn karakteristieke blauwe hoed, de EU vlag en de Union Jack losjes rond zijn schouders gedrapeerd.
Steve is nog net zo strijdlustig als enkele weken geleden. Ik constateer hoe hij zich op het grasveldje bij de Houses of Parliament waar de buitenlandse cameraploegen altijd filmen met op de achtergrond The Houses of Parliament, handig positioneert op het grasveld achter een Arabische verslaggever die bericht over de Brexit-onderhandelingen. Steve is in duidelijk in beeld met al zijn vlaggen en borden als de camera draait.
Steve wil Brexit tegenhouden, maar de tijd begint te dringen. ,,Theresa May heeft het over een verlenging van de verlenging van de transitieperiode na 29 maart 2018. Al die verlengingen betekenen grote onzekerheid voor het bedrijfsleven die nog vele jaren gaat duren.. Dat is niet goed voor de belastingopbrengsten. Het kost ons nu al een half miljard per week.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *