‘Home is where the heart is’

Een gevoel van je ergens thuis voelen. Daar draait het allemaal om in een wereld in beweging, overweeg ik dinsdagochtend om 04.10 uur. Ik lig in m’n auto op een parkeerterrein achter een pub of eetgelegenheid waar ik gisteren heb gegeten. De pubdame had er geen problemen mee als ik mijn metalen ‘tiny house’ een nachtje zou neerzetten op haar parkeerplaats. Als ik naar buiten kijk, zie ik in het donker op zo’n vijftig meter afstand de contouren van een soort fabriekshal. Ik weet dat het een Aldi supermarkt is omdat het gisterenavond rond 21.30 uur toen de winkel nog geopend was, een lichtzee was. Nu zijn alle lichten gedoofd, op wat kleine gele en rode lichtjes na. Alhoewel het eigenlijk nog nacht is, hoor ik voortdurend auto’s. Ik sta dus in de buurt van een autoweg. Maar waar ik precies ben is een verrassing voor me. Als het straks licht wordt, krijgt de wereld weer vorm.

Wat zeker is, is dat ik in de omgeving van Buxton sta. Gisteren ben ik vanuit Wales op weggegaan naar dit plaatsje in het Peak District waar ik een afspraak heb met Corrie en Geoff Owen. Zij wonen in Dove Holes niet ver van Buxton. Corrie is een Nederlandse die vanwege de liefde in Engeland belandde met Geoff. Al meer dan veertig jaar geleden. Gisterenavond kwam ik om 18.30 uur aan in Dove Holes waar ik verwelkomd werd door beiden. Het adres kreeg ik via Facebookvriend Dannis van der Heiden.
Ik ken Corrie en Geoff dus niet, maar het contact voelt meteen goed aan. We praten over Brexit, hun verhaal, mijn reis en verwachtingen. Een uur later gaan we wat eten. De afspraak is dat ik achter Corrie en Geoff aanrijd. In het pikkedonker rij ik door wat ongetwijfeld een prachtige omgeving is. Bovenal ben ik gefocussed op de achterlichten van Geoff. Als we na een minuut of tien bij een pub aankomen, blijkt deze gesloten te zijn: het is maandagavond. In het duister gaan we op weg naar een volgend adres: ook dicht. Uiteindelijk komen we terecht op een parkeerterrein, omringd door wegen en bij een supermarkt en bij restaurant/pub The Fickle Mermaid, niet ver van Buxton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *