In Gretna Green is het huwelijk niet gruwelijk

Ik ben in op camping High Gaitle in Longtown in Engeland. De grens met Schotland is vlakbij. Vandaag ga ik nog een keer terug naar Schotland omdat ik Gretna Green wil bezoeken. Voordat ik vertrek naar dit huwelijksparadijs heb ik nog een kort gesprek met mevrouw Thomson, de eigenaresse van de camping hier in Longtown. Eerst zucht ze als ik Brexit ter sprake breng en geeft aan dat ze er eigenlijk niks van wil horen.,,I prefer not to think about it.” Dan zegt ze dat ze Remain heeft gestemd, maar dat ze nadat de uitslag bekend werd, zich had neergelegd bij Brexit en dat het misschien wel zou meevallen. Inmiddels weet ze het niet meer en kijkt ze toe hoe er een voor haar onbegrijpelijk politiek spel wordt gespeeld.,, I’m just sitting on the fence.” Maar dat het met Brexit beter zal worden, gelooft ze niet. Ze vindt het wel een goed idee dat ik naar Gretna Green ga.,, Dat moet je toch meegemaakt hebben.”

Door John Spijkerman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *