The Alliance Party: ‘Demand Better

BELFAST – In het Park Avenue Hotel in Oost Belfast presenteerde The Alliance Party maandagmorgen haar verkiezingsprogramma.

Als enige van de politieke partijen in Noord Ierland doet de partij mee in alle 18 Noord Ierse kiesdistricten. In aanwezigheid van partijleider Naomi Long en drie kandidaat MPs was de belangrijkste boodschap dat Noord Ierland beter verdient dan wat het krijgt en wat de andere partijen te bieden hebben. Naomi Long is zelf kandidaat in Oost Belfast en heeft goede kans MP te worden. Het betekent wel dat ze moet stoppen als lid van het Europees Parlement waar ze in mei verrassend voor werd gekozen.

De Alliance Party is pro Europa maar doet niet mee aan pacten of bondgenootschappen die andere partijen sluiten om ervoor te zorgen dat er een Remain kandidaat wordt gekozen in Noord Ierse kiesdistricten.

Naast het voorkomen van Brexit wil de partij dat het parlement in Stormont weer snel bijeenkomt. Ook het klimaat en het CO2 neutraal zijn in 2030 is een belangrijk programmapunt. De partij is ook voorstander van een systeem van evenredige vertegenwoordiging dat het huidige kiesstelsel zou moeten vervangen.